יום רביעי, 8 בפברואר 2012

מה בפירות היבשים? גופרית, חומצה כימית וסוכר



מנהג אכילת הפירות היבשים, שהשתרש מתקופת הגולה, בה לא ניתן היה לשלוח פירות טריים מארץ ישראל לחו"ל,
הוא אחד המנהגים הטעימים והיפים שיש לנו בארץ.
אך בעוד שבעבר יובשו הפירות על ידי הנחתם בשמש, היום מדובר בהליך שונה לחלוטין והוא טומן בחובו חומרים שונים שעלולים אפילו להזיק לחלק מאיתנו.
בתהליך הייבוש הפירות מאבדים חלק מהערכים התזונתיים שלהם. 
בנוסף, בדרך לצלחת, הפירות "נהנים" מטבילה בחומצה כימית, הרתחה במי סוכר ולקינוח - תוספת של חומצה גופרתית.


קחו את ט"ו בשבט בכייף אבל אל תשכחו את הבריאות.
זו המלצה, אגב, שטובה לכל השנה.

הכתבה המלאה כאן

חג ירוק ושמח לכולכם!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה